Arany – részvény – kötvény

Ez a portfólió 3 alapvető vagyonképző eszközt tartalmaz, a kérdés továbbra is az, jelenthet-e a Sharpe alkalmazása bármiféle előnyt egy ilyen összetételű befektetés kezelésében. A vizsgálati módszer a régi, a már leírt módon mindig egyetlen – a legjobb Sharpe értéket mutató – eszközt választunk, és a 250 napos minimális tartási idő letelte után megismételjük az eljárást.
Nézzük az eredményt:

Image

Az évesített hozam 15%! Ezt több mint duplája az alap portfólió 7%-os hozamának. A maximális visszaesés mértéke ebben az esetben is a Sharpe változatban nagyobb, közel 50%-kal, de a hozamelőny (4%) így is jelentős marad. A kockázatra normalizált hozam ebben az esetben is több mint 50%-kal magasabb a Sharpe módszer használatával.
Az alábbi ábrán a 3 eszköz Sharpe értékének változását látjuk a vizsgált időszakban. Egyértelműen elkülönülő szakaszok mutatják a különböző korszakokat. A kezdeti részvény túlteljesítést felváltja a kötvények kora, majd következik az arany uralkodása a Sharpe világban. Egyedül a 2012. év hoz némi bizonytalanságot, az arany próbálja átvenni a kötvények vezető szerepét, de végül 2013-tól nevető harmadikként a részvények meghatározó időszaka következik.

Image

 

Forrás: Az a csodálatos Sharpe

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Arany – részvény – kötvény

  1. Pingback: Ajtók záródnak | lustaport

  2. Pingback: ETF 1×1 | lustaport

  3. Pingback: Részvények taktikusan 5. | lustaport

  4. Pingback: Arany – részvény -kötvény | lustaport

  5. Pingback: Diverzifikáció | lustaport

Comments are closed.