Olvassatok!!!

Az átalánydíjas online könyves szolgáltatók megjelenésével minden – angolul olvasni tudó – befektető megkapta a lehetőséget, hogy néhány ezer forintért megszerezze a szükséges alapműveltséget.

Ne hagyjátok ki a lehetőséget! Tapasztalataim szerint ritka az olyan befektető, aki elolvasott legalább 4-5 könyvet, pedig erre égető szükség lenne a befektetések esetében kritikus mentális keretrendszer felépítéséhez. A napi hírek tengerében, a hektikusan változó piacokon nem lehet jól helytállni az interneten összebogarászott információ morzsák összeragasztgatásával. A szilárd elméleti alapok lerakásához szakkönyvekre van szükség, és ezek elolvasása után rá kell szánni egy kis önálló gondolati munkát, amikor mindenki fejben összerakja, mi a célja, hogyan szeretné elérni, mire kell ügyelnie, stb.

Azon befektetők erőfeszítései, akik nem sajnálják ezt a kis plusz munkát sokszorosan meg fognak térülni az évek során.

A magam részéről az alábbi összeállításokkal szeretnék hozzájárulni a befektetői kultúra terjedéséhez. Nem állítom, hogy csak ezeket a könyveket érdemes elolvasni, de ezek a csomagok már kellő szilárdságú elméleti alapot biztosíthatnak mind a befektetések, mind a tőzsdézés területén. Az utóbbihoz azért valószínűleg bővebb olvasottságra lesz szükségetek.

Ezeket a könyveket ajánlom a hosszútávú befektetések (alapok, ETF, esetleg kis részvény) iránt érdeklődőknek.

Ezeket a könyveket ajánlom az aktív tőzsdézés iránt érdeklődőknek.

A gyűjteményekben szereplő könyvek különböző mélységben tárgyalják a befektetések és tőzsdézés egyes témaköreit, így szinte mindenki el tud indulni a saját tudásának megfelelő szintről. Természetesen sok más könyv is rendelkezésre áll ennél a szolgáltatónál, de körül lehet nézni a szintén átalánydíjas olvasást biztosító Amazon, ill. Oyster háza táján is.

Első lépésben nem is annyira az a fontos, mit olvasunk, hanem egyáltalán a szakkönyvek olvasásának megkezdése. Néhány ezer forintért, 4-5 könyv elolvasásával a hazai befektetők 90%-val szemben előnyre teszel szert. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Olvassatok!!!

  1. Pingback: Ne hallgass a szakértőkre! | lustaport

  2. Pingback: Az ETF-ek legnagyobb hibái | lustaport

  3. Pingback: A legjobb befektetés | lustaport

  4. Pingback: Csak linkelek | lustaport

Comments are closed.