Forró december

Újabb történelmi adat. Az egyik leghasznosabb breadth indikátor hétfőn -80 alatt zárt. Mondanom se kell, hogy a múlt heti VIX teljesítményhez hasonlóan az igazi meglepetés nem a záróérték, hanem a decemberi időpont. Az NYMO eddigi története (1998 óta) alatt soha nem zárt ilyen alacsonyan decemberben.

Persze a -80 alatti érték önmagában is sokat elárul. A kapcsolódó statisztika ennél a bejegyzésnél található. A decembertől eltérően novemberben gyakran zár -80 környékén, és ezek az időpontok általában kiváló belépési pontot jelentenek az elkövetkező hónapokra. Ezt a lehetőséget megtámogatja egy csomó erősen pozitív szezonális hatás, időrendben:

– FED ülés

– decemberi opció lejárat

– santa claus rali (bár sokan a télapó ünnepségek dátumához kapcsolják, de ez még csak jövő héten esedékes január második kereskedési napjáig)

– a választási szezonalitásból még semmi nem érvényesült.

Maga az NYMO persze ritkán jelöli ki a pontos ár mélypontot, az esetek felében az még kicsit odább van, de az biztos, hogy rendkívül ritka az ilyen csillagállás decemberben. Amolyan “make or break” állapot, vagy emelkedünk egy nagyot, vagy jön a crash. Vagy egy harmadik variáció :)))

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.