Bőkezű augusztus

Nem bánik szűkmarkúan a jó lehetőségekkel a mostani augusztus azok számára, akik már tudják, mit miért tesznek, és nem sajnálják fél szemüket a szabadságolásos szezon közepén is a piacon tartani.

A részvényekben jelentős korrekció zajlik, annak ellenére, hogy ez néhány indexben nem látszik jól. A breadth mutatók vérengzés közeli állapotot mutattak még júliusban, most pedig éppen az akkori árszintek visszatesztelése zajlik. A Quantifiable Edges féle CBI-re már többször hivatkoztam itt a blogon (például pont egy éve, illetve tavaly októberben), most is adott egy középtávú jelzést, ami szerint az SPY valószínűleg 208 felett fog zárni két hét múlva:

spy208

 

 

 

 

 

 

 

Ez a lehetőség augusztus 21-én lejáró opciókkal (vertical spread) játszható meg a legpontosabban.

Igen népszerű volt a tőkeáttételes ETF-ekről írt bejegyzés még áprilisban. Az is szerepet játszhatott ebben, hogy a címben szerepelt a “csak profiknak” kitétel. Most a sok profi olvasó gyakorlatban is kipróbálhatja az akkori cikkben szereplő trade mintákat. Aztán a piac majd eldönti, ki mennyire profi.

Például az arany, és a kapcsolódó aránybányászati szektor az egyik leggyűlöltebb eszköz mostanában a piacon. Annak ellenére (vagy éppen azért), hogy a medve piac már történeti léptékben is elég öregecske ebben az eszközben, és az augusztus szezonálisan az egyik legerősebb hónap.

Július második felében már pánik eladások zajlottak, mind a sárga fémben, mind a kapcsolódó bányászati szektorban. A  medve piac végét senki sem tudhatja biztosan, de 1-3 hónapos trade próbálkozásra jó lehetőségnek tűnik ez a szektor:

dust

 

 

 

 

 

 

 

Az olaj esetében még nem beszélhetünk olyan pánikról és elutasítottságról, mint az aranynál, de itt sem állnak túl fényesen a dolgok. Szép egyenletesen adják és csak reménykedni lehet, hogy a sáv alja megfogja. A reménykedésnél erősebb támpontot jelenthet, hogy július elején volt benne egy mínusz 7%-os nap, és a nyári hasonló esésekből eddig mindig nyereséggel jött vissza két hónapos időtávon. Ez egy rizikósabb trade lehet, ügyelni kell a pozícióméretre/stop loss szintekre. A tőkeáttételes inverz ETF még a szokásos lefele csúszó sávban van:

dwtiaug

 

 

 

 

 

 

 

Jó szórakozást!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Bőkezű augusztus

  1. Pingback: Vixed péntek | lustaport

Comments are closed.