Befektetés érettségi teszt

A pénzügyi alapműveltség teszt nem sok gondot okozott a törzsközönségnek, ezért most ugrunk egy szintet, nem is kicsit. Az alább megadott linkre kattintva egy 25 kérdésből álló teszt kitöltésébe vághatsz bele. Erre már több időt kell szánni ( 40-60 perc), kalkulátorra is szükséged lesz, szóval csak akkor vágjál bele, ha felkészültél a komoly munkára.

A teszt célja többes. Játékos formában felmérheted befektetési tudásodat és rátalálhatsz olyan problémákra, amelyekre magadtól nem gondoltál. A teszt jelentős részben (de nem 100%-ban) támaszkodik az Okos pénz tartalmára, így a könyv olvasóinak felmérés, hogy milyen mértékben sikerült elsajátítaniuk az ott olvasottakat. A hagyományos érettségi tesztekkel ellentétben, mivel a befektetés nem egzakt tudományág, a megadott válaszok egy része akár vitatható is (tanulmányok egy része igazolja, más tanulmányok megkérdőjelezik), de ezzel nincs semmi probléma, tekintsd a további gondolkodás kiindulópontjának.

Kellő számú kitöltő után majd közlöm a teszt eredmények átlagát és szórását, így látatlanban azt mondanám, hogy 70% feletti pontarány (40 pont) esetén kiváló a tudásod befektetési témában. Ez alatti szinteknél meg nyilván a saját tudásigényed a meghatározó, a tér rendelkezésre áll a bővítéshez. Gyengébb eredmények esetén sem kell elkeseredni, viszonyítási alapnak az első 3 kérdés esetében az USA-ban a következő eredmények születtek:

  1. kérdés : 64.5%
  2. kérdés: 64.3%
  3. kérdés: 51.8%

a helyes válaszok aránya. Ezek messze a legkönnyebb kérdések a tesztben.

Felkészültél? Ide kattintva elindíthatod a teszt kitöltését.

—————————————————————————————————————–

Update (350 kitöltés): átlag: 20/57, medián: 19/57

Az első 3 kérdés:

  1. 94%
  2. 98%
  3. 92%
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Befektetés érettségi teszt

  1. Pingback: Pénzügyi alapműveltség teszt | lustaport

  2. Pingback: Diverzifikáció | lustaport

Comments are closed.