Kettős beszéd

Két évnyi korrekció után újra csúcson az SP500:

Kicsit más történetet mesél a jóval több részvényt tartalmazó Russell 2000 index:

Majdnem 20%-kal az előző csúcs alatt. Utoljára 1998 környékén volt hasonló teljesítménykülönbség a két index között, ami után végül a Russell index is új csúcsra ment. Ez utóbbi mondjuk nagyjából egybeesett a bika piac akkor csúcsával, szóval sok értelme nem volt 🙂

Az N=1 számosságú eseménynek persze nincs semmi relevanciája a jelenre vonatkozóan, de az jól látszik, hogy a mostani emelkedés mozgatórugója néhány nagy kapitalizációjú részvény, és ez valószínűleg hosszútávon fenntarthatatlan. A millió dolláros kérdés, hogy az SP500 fogja megadni magát, vagy a Russell-nek sikerül felvennie a tempót. Addig is érdemes szemmel tartani mindkét index-et.

Közben a Monty Python show, amit a hazai gazdaságpolitikusok főszereplésével forgatnak, újabb fordulatokkal lepi meg a 7000 milliárdos PMÁP közönségét. Lehet, hogy majd kamatfizetés után döntik el, mennyi volt a tavalyi infláció. Persze, ez most még erős újságírói spekulációnak tűnik, de önmagában az a tény, hogy ilyesmi felmerülhet, sokat elárul a hazai viszonyokról.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.