Érettségi teszt

Az alább megadott linkre kattintva egy 25 kérdésből álló teszt kitöltésébe vághatsz bele. Kitöltése 40-60 perc, kalkulátorra is szükséged lesz, szóval csak akkor kezdjél bele, ha felkészültél a komoly munkára.

A teszt célja többes. Játékos formában felmérheted befektetési tudásodat, és rátalálhatsz olyan problémákra, amelyekre magadtól nem gondoltál. A teszt jelentős részben (de nem 100%-ban) támaszkodik az Okos pénz tartalmára, így a könyv olvasóinak felmérés, hogy milyen mértékben sikerült elsajátítaniuk az ott olvasottakat. A hagyományos érettségi tesztekkel ellentétben, mivel a befektetés nem egzakt tudományág, a megadott válaszok egy része akár vitatható is (tanulmányok egy része igazolja, más tanulmányok megkérdőjelezik), de ezzel nincs semmi probléma, tekintsd a további gondolkodás kiindulópontjának.

Az eddig kitöltött teszteredmények átlagát és szórását az alábbiakban megtalálod. Gyengébb eredmények esetén sem kell elkeseredni, viszonyítási alapnak az első 3 kérdés esetében az USA-ban a következő eredmények születtek:

1. kérdés : 64.5%
2. kérdés: 64.3%
3. kérdés: 51.8%

a helyes válaszok aránya. Ezek messze a legkönnyebb kérdések a tesztben.

Felkészültél? Ide kattintva elindíthatod a teszt kitöltését. Google azonosító, bejelentkezés szükséges.


Update (1244 kitöltés):