Bika csapda

Bármennyire is felfelé nézett ki a piac egész augusztusban, a 200-as mozgóátlag végül betonfalként állította meg az emelkedést, így az utóbbi posztokban feszegetett bika/medve kérdés egyértelműen medve irányba dőlt el.

Ennek megfelelően, az elkövetkező időszak fő kérdése már nem a bika/medve témakör, hanem az, hogy a júniusi mélypont felett tudunk-e kialakítani egy lokális mélypontot, vagy megyünk tovább a mélybe. A szezonális minták alapján erre a kérdésre jó eséllyel október közepéig választ fogunk kapni.

Forrás

Úgy tűnik, az augusztusi emelkedés alapja leginkább az volt, hogy sok portfólió menedzser elhitte: a FED visszavesz a kamatemelés tempójából. A pénteki Powell beszéd gyorsan lehűtötte a kedélyeket.

Történetileg egyébként a FED jellemzően nem hagyta abba a kamatemelést, amíg az alapkamat nem került az infláció fölé. A FED által kedvelt PCE deflátor jelenleg 6.3%, míg az alapkamat 2.25-2.5%. Az irány jó, az infláció csökken, az alapkamat emelkedik, de a kettő nem holnap fog találkozni egymással…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.