A pénzügyi tanácsadás legnagyobb hibái

Olvastam egy cikket az ETF-ek legnagyobb hibáiról, és rádöbbentem milyen ellentmondásos a tanácsadók helyzete az internet korában.

Egyrészt jóval könnyebb elérni, megszólítani az ügyfeleket, elég hozzá összevadászni egy kis tartalmat innen-onnan, odacsapni egy ütős címet az elejére, a kontakt lehetőséget a végére, és már meg is vagyunk. Az egészre nem megy el sokkal több idő, mintha egyetlen ügyféllel foglalkoztunk volna.

Másik oldalról viszont az a probléma, hogy nem egyedül vagyunk azon a fránya interneten. A nagyobb verseny sokkal könnyebben fellebbenti a fátylat a hiányosságokról és kellemetlenebb helyzetekbe sodorhat, mint egy szimpla szemtől szembeni ügyféltalálkozó.

Nézzük, akkor mik volnának az internetes pénzügyi tanácsadás legfőbb hibái:

Nagy baj, ha érződik a zavarkeltő szándék. Kerüld a magas költségű ETF-eket? Hoppá! Az ETF-ek legfontosabb tulajdonsága az alacsony költség. Ez olyan kaliberű tanács, mint a ne csatold be a kevésbé biztonságos biztonsági öveket, mert még megfojtanak a végén.

Probléma, ha érződik a segítő szándék hiánya. Ez interneten jól érzékelhető, ugyanis néhány linket odadobni a szövegbe nem kerül semmibe. Veszélyesek a tőkeáttételes ETF-ek? Valóban. Mégis melyek azok és  miért veszélyesek?

Általában árulkodó a konkrétumok hiánya. Hosszasan sorolni a veszélyes ETF-eket, a “szűk és bizonytalan” ETF-eket, de még véletlenül se megnevezni egyet se, ami ajánlott. Listázni a befektetők számára fontos szempontokat, de kínosan kerülni azt a kérdést, hogy ezek az információk egyetlen kattintással elérhetőek.

Ezek mind intő jelek pénzügyi tanácsadás esetében, szerencsére széles a választék akkor is, ha ETF-ekről szeretnék olvasni tanácsadótól.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to A pénzügyi tanácsadás legnagyobb hibái

  1. Pingback: Az ETF-ek legnagyobb hibái | lustaport

  2. Pingback: A legnépszerűbb bejegyzések | lustaport

Comments are closed.